MLM

Inspiriši druge svojom pričom

Niko ne želi da čuje koliko si bogat, sexy, neverovatan i srećan. Ili bar najmanje dok ne čuje koliko si bio siromašan, neatraktivan, mediokritet ili mizeran.

U MLM su uglavnom svi istrenirani da ispričaju svoju „priču“. O svim bonusima, zaradama koje naprave,  putovanjima na kojima su bili. Ali to ne motiviše ljude…

Zapamti sledeće: Jedini razlog što pričaš svoju priču je zbog lekcije ili  motivacije koja drži publiku. Sve ostalo je hvaljenje.

Ako nisi Ledi Gaga ili Zdravko Čolić niko ne želi da zna puno o tebi.

Tvoja priča inspiriše samo ako nas uči da si se suočio sa iskušenjima, preprekama i nedaćama sa kojima se suočavamo i mi. Činjenica da si istrajao motiviše nas da i mi možemo istrajati.

Moivacioni govornici, ne pričaju svoje priče zato što to ljude interesuje, oni ih pričaju zbog uticaja koji mogu imati na publiku.

Zato, prvi korak od entuzijastičnog saradnika do lidera koji motiviše sebe i svoj tim je da budeš sposoban da ispričaš svoju priču na inspirišući način.

Kako ti to radiš?

Budi ranjiv. Budi empatičan. I najviše od svega budi autentičan.

Ne moraš imati priču „Nekada sam bio beda..“(Osim ako stvarno nisi), ali ti je potrebna priča koja otkriva neke tvoje izazove sa kojima si se suočavao. Strahove koje si imao. Žrtve koje si podneo, da bi dosegao uspeh koji si postigao.

Prati ovu jednostavnu formulu, dok se predstavljaš: Ispričaj nam

  • šta radiš ili si radio pre mrežnog marketinga
  • o problemu sa kojim se suočavaš ili si ga imao
  • kako ti mrežni marketing rešava ili je rešio taj problem.

Cela ideje je u tome što će se neko u publici poistovetiti sa tvojom pričom. Suočiće se sa izazovima o kojima govoriš a inspiracija dolazi iz shvatanja da sada imaju moguće rešenje da eliminišu te izazove.

Ako samo pričaš o kolima, satovima i putovanjima, kandidati u publici će pomisliti:“Kakav arogantan kreten. Ne zna ništa o meni i zašto mi baca sav svoj novac i uspeh u lice?“

Nije dobra strategija za pobedu. Evo šta treba kandidati u publici da misle…

„Wow. Ona/on je bila/o  tačno tamo gde sam ja sada. Ona se suočila/o  sa nekim strahovima koje i ja imam i prevazišla je neke izazove sa kojima se ja suočavam. Ona/on je kvalifikovana/an da me vodi. I ja želim da je/ga pratim.

I kada se to desi. Ti si na putu da postaneš lider u  MLM profesiji.

Budi autentičan, budi svoj.

Komentari: